Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

1.    Definiţii:

Furnizorul: S.C. Marcvic Services SRL, persoană juridică română, cu sediul în Sibiu, strada Dimitrie Cantemir nr 40, Ap 3, Cod Postal 550074, înregistrată la Oficiul Registrul Comerţului Sibiu sub numarul J32/337/2013, atribuit fiscal R sub numarul 31492310, Capital social 200 RON, cod IBAN RO86BRDE330SV71440033300, deschis la Banca BRD Groupe Societe Generale Sibiu, administrează site-ul LaOser.ro și oferă servicii Clienţilor și Utilizatorilor săi.

 

Client: reprezintă persoana fizica sau juridica care accesează site-ul www.SHOP.LaOser.ro , în scopuri private sau profesionale și care a acceptat Termenii și Condiţiile de Utilizare ale prezentului Site, îndeplinind în acest sens toate cerinţele procesului de înregistrare, ce iniţiază și finalizează o comandă al unui serviciu sau produs comercializat prin intermediul prezentului Site.

 

Drop shipping: insemana o activitate prin care, Furnizorul de produse nu pastreaza sau creaza bunuri in stoc, ci transferă, în schimb, comenzile primite prin intermediul site-ului, impreuna cu detaliile de livrare ale Clientilor, către un producător sau un alt comerciant cu amănuntul, cu care Furnizorul are incheiate contracte de colaborare.  Acestia vor asigura serviciile complete de: facturare, livrare, servicii de post-vanzare, garantie, retur in numele Furnizorului.

 

Informaţie proprietară: va include aplicaţia software și/sau software-ul , informaţia care poate fi obţinută prin examinarea, testarea sau analiza aplicaţiei software și/sau a software-ului, design-ul aplicaţiei, desen, poză, grafic, imagine, text, sigla puse la dispoziţia Clienţilor săi prin intermediul site-ului. Informaţia proprietară se supune Legii nr 8/1996 completată de Legea nr. 285 din 23 iunie 2004 și OU 123 din 1 Septembrie 2005 care reglementează drepturile de autor.

 

Comanda: reprezintă un document electronic, generat ca urmare a accesării Site-ului de către un Client , ce intervine ca formă de comunicare între Societate și Client.

 

Contract: reprezintă o COMANDA confirmată de către Furnizor, prin care Furnizorul este de acord să livreze CLIENTULUI produse și servicii, iar CLIENTUL este de acord să efectueze plata acestora.

 

Date cu caracter personal: reprezintă orice informaţie care se referă la o persoană fizică identificată sau identificabilă. Persoana identificabilă este cea care poate fi recunoscută în mod individual, direct sau indirect, printr-un număr de identificare sau printr-unul sau mai mulți factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

 

Consimțământ: înseamnă acordul liber al Clientului, liber, specific și informat prin care acesta accepta fara dubiu ca datele cu caracter personal sunt prelucrate în scopul si mijloacele de prelucrare specificate la art 4.3 din prezentul document. Utilizatorii/Clienţii acestui SITE sunt rugaţi să citească cu atenţie termenii și condiţiile de utilizare următoare:

 

2.    Prelucrarea datelor cu caracter personal

2.1 Modalităţi de colectare a datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt colectate de către SC Marcvic Services SRL prin intermediul site-ului www.LaOser.ro si www.SHOP.LaOser.ro prin completarea de către Clienţii și Utilizatorii acestuia al formularului de inregistrare.

 

2.2 Tipuri de date colectate

Prin completarea formularului privind înregistrarea ca Utilizator SHOP.LaOser.ro vă exprimați consimţământul în mod liber, informat, expres şi neechivoc că datele dumneavoastră cu caracter personal să intre în baza de date a societăţii SC Marcvic Services SRL şi să fie prelucrate şi folosite în viitor de către aceasta în scopurile menţionate mai jos.  Informaţiile colectate prin intermediul formularului de înregistrare sunt: nume de utilizator, nume şi prenume, număr de telefon, localitate, email.

 

2.3 Scopurile colectării

Conform Regulamentului nr 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în
ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie
a acestor date, SC Marcvic Services SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă și numai pentru scopurile specificate. Datele colectate despre dumneavoastră sunt urmatoarele si sunt colectate pentru următoarele scopuri:

 

2.3.1       Crearea contului tau de Client, in vederea dechiderii unui cont de client:

·        Nume, prenume, e-mail, telefon

 

2.3.2       Crearea contului tau de Client, in vederea lansarii comenzii:

·        Nume, prenume, e-mail, telefon, adresa

 

2.3.3       Actiuni de loialitate: MarcVic Services acorda si aloca diverse reduceri si beneficii clientilor sai care aleg sa promoveze anunturi pe site-ul www.LaOser.ro, sub forma de vouchers.  Poți vizualiza în contul de client voucherele de care ai beneficiat la un moment dat.

·        Nume, prenume, e-mail, telefon, adresa

 

2.3.4       Transmiterea de oferte, promoţii, mesaje publicitare și de marketing privind activitatea site-ului și al Partenerilor sai, prin intermediul Newsletter, cu acordul dumnveaoastră (consimtamant)

·        Nume, prenume, e-mail, telefon, adresa

 

SC Marcvic Services SRL va prelucra datele cu caracter personal pe perioada existenţei contului dumneavoastră pe www.SHOP.LaOser.ro, iar ulterior ştergerii contului Utilizatorului, datele dvs. personale vor fi transformate in date anonime ce se vor utiliza ulterior doar in scopuri statistice . Prin abonarea la Newsletter, Utilizatorii site- ului  pot fi de acord să primească oferte, promoţii, mesaje publicitare şi de marketing privind activitatea site-ului si a Partenerilor săi. E-mail-urile primite ca umare a primirii consimţământului dumneavoastră în acest sens, vor conţine şi un link de dezabonare de la acest serviciu în orice moment.

 

2.4 Drepturi specifice privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform Regulamentului nr 679/2016, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitaţi stergerea datelor.  Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la adresa de e-mail: support@laoser.ro. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei si Autorității Naționale de Supraveghere (www.dataprotection.ro). Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil de fiecare dată când datele dvs. se modifică.

 

2.5 Link-uri către alte site-uri

www.SHOP.LaOser.ro permite persoanelor juridice să publice link-uri către alte site-uri și/sau aplicaţii în scopuri comerciale sau de marketing. In acest caz, este posibil ca prin utilizarea site-ului www.SHOP.LaOser.ro, aceștia să aibă automat acces la IP-ul calculatorului dumneavoastră.

 

2.6 Plati online

In cazul in care alegeti sa efectuati o plata online, site-ul  www.SHOP.LaOser.ro, MarcVic Services SRL nu va stoca decat datele dumneavoastra personale, necesare livrarii, respectiv: nume de utilizator, nume şi prenume, număr de telefon, localitate, email.  Stocarea si procesarea datelor de pe cardul dumneavoastra se va face prin intermediul procesatoarelor de plata Mobile Pay sau PayPal.  MarcVic Services nu stocheaza si nu solicita detalii legate de cardul dumneavoastra. Pentru informare, suport sau reclamatii ne puteti contacta la adresa support@laoser.ro.  In prezent, sit-ul SHOP.LaOser.ro ofera posibilitatea efectuarii platii doar in regim ramburs, dupa receptionarea marfii de catre Client.

 

2.7 Cookies

Politica de utilizare a cookie-urilor mentionata se aplica pe site-ul www.SHOP.LaOser.ro, si www.LaOser.ro, operat de S.C. MarcVic Services SRL.

Conform cerintelor din Directiva UE 26 mai 2012 și prevederile Legii nr. 506 din 17 noiembrie 2004 cu referire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia fiecarui utilizator din zona comunicaţiilor electronice, fiecarui vizitator al website-ului i se cere permisiunea pentru aplicarea Politicii cookie-urilor.  Site-ul nostru foloseste, ca orice alt website, cookie-uri proprii si de la terti cu intentia de a oferi utilizatorilor, o navigare si o experienta cat mai usoara de operare al website-ului.

 

Ce sunt Cookie-urile.

Cookie-urile sunt fisiere de mici dimensiuni, care se stocheaza pe dispozitivul dumneavoastra (pc, laptop, telefon, tableta, etc).  Acestea sunt instalate in mod automat si fara atentionari, dupa ce utilizatorul isi da acordul pentru acceptarea Politicii de Cookies.  Acestea nu acceseaza datele din dispozitivul utilizatorului.

 

Scopul Cookie-urilor.

Odata ce acceptati Politica de Cookies, site-ul realizeaza o conexiune si o interactiune intre utilizator si site-ul web pe care il viziteaza. In acest fel, utilizatorului ii sunt afisate informatii filtrate dupa preferintele acestuia. Astfel, prin intermediul “Cookies”, site-ul furnizeaza servicii mai bune, care aduc utilizatorilor un plus de confort in operarea site-ului, afisand in mod automat produse care creaza interes, pentru fiecare utilizator in parte, intr-un mod personalizat si unic. De asemenea, “Cookies” ajuta la realizarea de rapoarte si statistici interne ce au rolul de a perfectiona paginile web dar si content-ul acestora, dar fara a permite identificare specifica a vizitatorilor si al persoanelor.

 

Ce tipuri de Cookie-uri utilizeaza site-ul www.SHOP.LaOser.ro

Site-ul nostru foloseste urmatoarele tipuri de Cookie-uri:

-        Per Sesiune: Aceste Cookies se folosesc temporar, pana in momentul in care utilizatorul paraseste pagina site-ului si este utilizat pentru managementul aplicațiilor web.  Aceste cookies se șterge automat la închiderea browserului

-        Fixe: Aceste Cookies raman stocate pe dispozitivul utilizatorulul o anumita perioada de timp sau pana in momentul cand acestea sunt sterse manual de utilizator.

 

Cum se folosesc Cookie-urile.

Cookie-urile sunt plasate cu scopul de-a mari performanta paginilor web, de-a analiza vizitele utilizatorilor pe site, geotargeting, inregistrare, pentru publicitate si furnizarea de publicitate.

 

Cookie-urile contin date Personale?

Cookie-urile sunt folosite doar pentru o buna functionare a site-ului si pentru afisarea informatiilor relevante catre utilizator si nu solicita informatii cu caracter personal sub nici o forma.

 

Stergerea Cookie-urile.

Utilizatorii își pot configura browserul astfel incat acesta să respingă fișierele Cookies. Dezactivarea, stergerea și refuzul de a primi Cookie-uri, se pot face din setarile browser-ului Internet pe care il folositi sau prin modificarea setarilor prin intermediul carora se comunica utilizatorului, prin notificari, cand sunt trimise date catre website-ul pe care il urmareste.

 

De ce cookie-urile sunt importante pentru navigarea pe Internet?

Pentru buna functionare al internetului, Cookie-urile ofera o experienta mai placuta si mai usoara pentru fiecare utilizator, fiind o componenta necesara. Prin dezactivarea Cookie-urilor, unele website-uri sau pagini nu vor mai putea functiona.  Daca sunt refuzate sau nu sunt acceptate Politicile Cookie-urilor, site-ul nu ar mai putea tine cont de dorintele si preferintele utilizatorului si aceasta optiune nu va opri publicitatea online.  Serviciile de advertising se efectueaza astfel mai usor si mai direct, fiind afisate doar acele produse cu interes mare pentru client.  Prin intermediul Cookies, comportmentul clientului, este mai usor de urmarit si preferintele fata de anumite produse pe care le are sunt mai usor de identificat.

 

Securitatea si confidentialitatea.

Cookie-urile nu reprezinta virusi sau coduri care au ca scop supravegherea dispozitivului si datele utilizatorului. Acestea sunt fisiere de tip Plain text si sunt adaugate doar cu acordul utilizatorului. Acestea, pot fi folosite insa si in scopuri negative pentru ca aduna informatii din istoricul de navigare, preferintele de cumparare din diferite site-uri si platforme pe care utilizatorul le prefer si pe care acesta le utilizeaza. Din aceasta cauza, este recomandata stergerea acestora la intervale de timp, mai ales de anti-virusi sau anti-malware.

Cu ajutorul Cookie-urilor, se realizeaza transferul dintre website si browserul utilizatorului.  Aici pot interveni persoane neautorizate care patrund in acest proces de transmitere a datelor. Chiar daca aceste evenimente sunt izolate, pot avea loc atunci cand, utilizatorul se conecteaza la o retea Wi-Fi nesecurizata. De aceea trebuie alese retele criptate si securizate pentru o mai buna protectie a informatiilor personale.

 

Cum sa navighezi sigur si responsabil.

Multe website-uri si platforme folosesc Cookie-uri, asa ca prin dezactivarea acestora nu veti face posibila utilizarea unor site-uri ca: Youtube, Gmail, Yahoo si multe altele.  Din setari, se pot selecta, termene de expirare a cookie-urilor, in functie de dorintele si nevoile utilizatorului.  Efectuati un upgrade regulat al browserului de internet pe care-l utilizati in mod frecvent sau instalati o versiune noua atunci cand aceasta devine disponibila.  Majoritatea atacurilor realizate prin Cookies, sunt efectuate pe versiuni vechi de browsere. Setarile cookie-urilor se pot schimba din setarile browserului pe care il folositi.

 

Pentru a modifica aceste setari ale Cookies, va recomandam utilizarea link-urilor de mai jos:

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari

 

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:

http://www.youronlinechoices.com/ro/

Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt ele utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com/ro/<